Aktuellt

 Styrelsen håller höstkonferens
   


Johan Wibom, Carlos Rodriguez, Monika Källman och Temur Potaskaevi

  

Den 26 september samlades större delen av styrelsen för att lägga upp strategier för föreningens fortsatta arbete. Den röda tråden var, som alltid, hur kan vi bäst tjäna våra medlemmar? Mer om detta i kommande nyhetsbrev.


 

Välkommen till Ove-dagen den 21 augusti!

inbjudan

 

Som tack till Ove Åkerström för hans generösa gåva till SUF har vi beslutat att hålla en liten fest till hans ära. För er som bor i Stockholmsområdet är ni välkomna till mitt sommarställe på ön St. Älgö vid Saxarfjärden.


Ta med lämpliga kläder samt badkläder och handduk om ni vill ta ett dopp.


Tack vare Ove kan SUF bjuda på en enkel lunch med paj, räkor/kräftor samt kaffe.


Båten, Waxholmsbolaget, går från Strömkajen 09.00 och ni åker då till Elgö där jag möter er vid ankomsten kl 10.40 för en promenad på en kilometer.


Hemfärden blir ca 19.00 då jag och taxibåt kommer att köra er till en brygga som heter Stegesund där båten avgår 20.00 till Strömkajen med anmkomst 21.15.


Anmäl dig här senast den 15 augusti 24.00.


Vi kan högst klara av 30 gäster varför ”först till kvarn" gäller.


Välkomna hälsar


Leif Wrenkler

styrelseledamot i SUF


 

Lennart Nilsson och Örjan Strandberg hedersmedlemmar i STIK

På årets stämma den 15 juni beslutades enhälligt att utnämna Lennart Nilsson och Örjan Strandberg till hedersmedlemmar i STIK, som en erkänsla för deras ovärderliga insatser i bildandet av uppfinnareföreningar på nationell som regional nivå. Med stor energi, klokskap och uppfinningsrikedom har de outtröttligt tjänat det svenska uppfinnarekollektivet under decennier. Utnämningen kommer att vederbörligen firas när vi åter kan träffas igen.


 

European Inventor Awards

   

Den 17 juni delas EPOs årliga uppfinnar- och innovationspriset European Inventor Awards ut. Vinnarna presenteras vid en öppen, digital prisceremoni kl. 19.00. Nu har du möjlighet att rösta på deras och de andra fantastiska uppfinningarna i kategorin "Popular Prize"! Läs mer här.


Svensk teknologi i fokus. Henrik Lindström och Giovanni Fili är uppfinnarduon bakom en ny typ av solcellsteknik. Nu har deras vidareutveckling av nanocellsteknologi nominerats i EPOs European Inventor Awards 2021.